fredag 29 februari 2008

Taket i hallen klart...

...och vi har rivit den lilla inbyggda klädgarderoben. Vi hade tänkt att sätta upp den igen när golvet och taket var klart...men nu blir vi lite tveksamma - det blev ju så öppet och fint!!
Har annars inte hänt så mycket sedan sist på Lindwallska gården, vi har sålt vårt snickeri!!!
Jens, Dan, Göte, Bengan och jag har kört fram och tillbaka med virke, verktyg, maskiner och massa småplock hela helgen och hela veckan. Men nu är det klart!!! Jippi! Det blev till och med lite pengar över och det känns skönt - kommer att gå åt nu när det kommer dubbla uppvärningsfakturor!

Så idag har vi varit i Eringsboda och skrivit kontrakt, lämnat nycklar och fått betalt. Sedan åkte vi till Ågatan och firade med kaffe, tårta och likör.

Imorgon lördag skall golvet i hallen lyftas, isoleras, rätas upp och läggas tillbaka för att sedan bli skinande vitt! ( Ja - nu är vi överens om det! ) Jag tror att jag ska måla en liten fris runt om också...men det blir nog lite längre fram.

Medan "gubbarna" fixar med golvet ska jag påbörja kvistlackning av pärlspontspanelen till hallen, trappuppgången och allrum uppe! Jag kommer nog att ha och göra ett tag...puh...men fint ska det bli!

Skickar med ett par bilder på vår nyinköpta vedspis med underluckor......Fina va?

Kramisar Sanna

måndag 18 februari 2008

Pärlspont över allt!!

Hej igen!

Nu var det ett tag sedan sist. Jag kvistlackar och grundmålar pärlspont så det står härliga till!
Jens och Göte spikar upp den. Kökets bröstpanel & tak är klart, gästtoan har en vägg kvar & tak, dessutom är halva taket i hallen klart.
Jens har så smått börjat skissa på köksskåpen och byggt en liten vägg som skall sitta runt kyl&frys. Vi har fått tag på en vedspis som vi tror ska passa, nu ska vi bara ha underluckor och bakugnslucka också!
Bengan är tillbaka från Kanarieöarna och har varit och städat idag, tur för det har ställts till mycket under hans semester ;-)
Eventuellt har vi enats om en Sandbergstapet till salen, och det är ju också ett steg i rätt riktning. Har hämtat några tapetkartor nu men Jens är inte nöjd med utbudet - finns inga gammaldags tapeter som han gillar. Han kom med förslaget att vi skulle låta ta fram handtryckta tapeter efter orginal i huset, så jag gick in på nätet och visade vad det kostade, (ca 1800:-/rulle) och genast tyckte min käre man att Sandbergstapeterna var rätt OK ! He-he

Har tagit upp mina Pelargonior från källaren - de är kanonfina!! Har inte vattnat dem en enda gång på hela vintern, men de har klarat sig bra. Vattnar som tusan nu så att de ska börja blomma. Tror inte ens att jag behöver klippa ner dem utan låter dem växa sig stora istället!

Ha det gott!
Kramar S

måndag 4 februari 2008

Bröstpanel i köket på plats

Hej och hå!

Ja nu har "gubbarna" varit duktiga igen och nästan snickrat upp bröstpanelen i köket klart!
( och under har de förståss lusat )
Själv är jag färdig med 2xkvistlack på den breda pärlspontspanelen till kökstaket och har så smått ( två brädor, he he ) börjat grundmåla dem.

Helgen gick inte riktigt som vi trodde...Stenhuset i Tingsryd - där vi tror att vi kan få tag på Carraramarmor till bänkskivorna - var stängt på lördagarna och mannen som restaurerar gamla vedspisar hade ingen som vi blev förtjusta i, men, men, han skulle höra av sig om han fick in något. Det löser sig nog ska ni se.

Göte och Jens har precis åkt till LG och själv ska jag jobba hela kvällen lång, så snart barnen har gått till sängs.


Senior och Junior snickrar tillsammans...Före...


Och efter lusning och gipsning i "Matsalen"

See you soon!
Natti //Sanna