torsdag 27 mars 2008

Mamma 60! Grattis!

Hade en skön helg i Degerfors när mamma fyllde 60. Det är såå gott att komma hem och se hur mysigt och trevligt det är i "gamla" Degerfors! Å barnen älskar sin momma & moffa!

GLAD PÅSK!

Nu får jag nästan lov att skämmas!! Skriva så sällan!! Fy på mig...jag vet att det inte är så roligt att läsa om det aldrig kommer något nytt. Jag skaaa bättra mig.

Som tur är så har det hänt en hel del fast jag inte har bloggat!

Golvet i hallen är lyft, skrapat ( jord mellan planken från ca 130 år tillbaka ), isolerat, rätat och tillbakalagt! Phu - det tog nästan en hel vecka.
Isolering pågång!

Bengan har skarapat alla planken rena från jord å smuts! Tack Bengan.

Badrummet har fått sig en bussning också. Göte och Jens har satt OSB-skivor och rätat upp väggarna, därefter ägnade Jens och jag påskhelgen till att klä badrummet med gips - så det är klart. Nu väntar fuktspärrar golvvärme, flytspackel,fuktspärr igen och carraramarmorgolv - fint ska det va! Väggarna ska få sig en duvning med fuktspärr innan kaklet och pärlspontsskivorna skall på! Vi får väl se hur och när vi får in vårt galma tassbadkar som vi fick av Bernt Karlsson - tack Bernt! Det blir inte kul - ursch vad Jens ska svära...he,he. Men jag viiiilll ha det!

Gipsning pågång i badrummet - Jens ser glad ut = flyter på bra! ;-)

Gipsning klart! Skönt! Ett steg i taget. .. .. .. .. Gör jag något? Jo det gör jag men jag håller ju oftast i kameran. Här har dock Jens lyckats få tag i den! Klurar ut och mäter gipsskiva till de mest jävliga ställena!! Det är du sååå bra på säger Jens och genast suger jag åt mig av komplimangen och är totalt upplurad igen! ;-)
Hmmmmm, hur var det nu jag skulle hålla vinkelhaken i det här huset!? Just-ja, inga räta vinklar här inte - den har vi bara för att mäta med!!
Ja då var det färdigtmätt, nu gäller det j--lar att hålla tungan rätt i mun när jag skär!


Göte har åtagit sig jobbet med vedspisen i köket. Hela murstocken har slagits ren på puts och nytt "hål" har tagits upp där vår nya spis rökkanal skall gå in! Dessutom har han slagit upp en ny kanal till fläkten, så att den inte syns! Bra jobbat svärfar - vad skulle vi göra utan Dig!!