söndag 31 januari 2010

Smått och gott från oss...

Den här tavlan är ett av våra senaste loppisinköp, både Jens och jag tyckte att den var så fin i färgerna med det klassiska trycket... men efter att ha varit på Emmaboda Konst så kan jag inte annat än fundera på att investera i lite äkta vara...det finns ju så mycket fint!

Nu har jag även fixat till ett annat loppisfynd - en Venitiansk kristallkrona - som saknade endel kristaller. Men pillig som man är har jag lyckats få den i det närmaste komplett. Har även köpt in en gammal kristallkula till botten som också ska på plats, men först ska den rengöras ordentligt.

Har inte hunnit inhandla några nya blommor till de gapande krukorna än, men här er en som spirar på förfullt medan kylan biter i på andra sidan fönstret.

Hur går det med grävningen nu då? Jo, det funkar trots kylan ... det enda som hindrar är att Pelle måste köra snö och ploga när det snöar så förbaskat ... men det har hänt endel ändå.

Nu har vi i det närmaste tömt Zaccarias rum och ska börja renoveringen... vi startade med att riva en garderob som kom till på 60-talet (tror vi) ...

Jens i rivartagen...

...och tillslut kom denna hörna fram, som säkert har hyst en kakelugn eller en kamin från början. Den ska nu lagas upp och målas ... så får vi se om det kanske kommer en värmekälla på plats igen...

Ja, så ser det ut i Zacces rum just nu...städskrubben är pågång men inte klar ännu... måste hitta de rätta accessoarerna ;-)
Ha det så bra!
//Sanna

söndag 17 januari 2010

Måste fylla på med "myslampor"

Det kändes som vanligt skönt att kasta ut granen och tråkigt att ta ner julstjärnor och stakar.
Blir så tomt i fönstrena liksom - skenet från julprylarna är så skönt...så nu är man på jakt efter mysbelysning till fönstren... vi får se vad det blir.
Så här trevligt ljus var det i salen till jul - härligt med grönt granris och mistlar som livar upp...blir nog en tur till blomsterhandeln för inköp av "hjärtan på tråd" och "plättar i luften"

Min "fina" julutstyrsel har oxå åkt ner i lådan till nästa jul...men då ska den fram lagom till julstädet och sedan åker den på ända fram till dan före jul - traditioner är väl till för att hållas!?

Trådhyllan från Madame Stoltz har fått vitt, beige och silver igen... (Visst är formen fin - blir supersnygga sockerkakor vill jag lova)

...och jag har fått hyllor i vitrinskåpet i köket - Yippiii!!! Allt vårt bröllopsporslin har fått komma upp ur lådorna och fram i ljuset... Karlskrona - benvit med guldkant.


Nu saknas bara lite färg på golvlisten, lådor och vitrinskåpsdörrar!! Snart klart ;-)


Har så smått börjat att göra iordning mitt städskåp under trappen, mattan har åkt ut, väggarna och trappen har blivit matt vita och några hyllor och lådor har kommit upp ... men det ska mer till innan det är färdigt - målet är att bli sugen på att städa när man kikar in där ;-) det skulle vara superbra!! Återkommer i ämnet.


Hela skridskogänget samlat för en gruppbild ... en av dammarna är färdiggrävd och vi kunde skotta fram en riktigt bra isbana här på tomten - barnen supernöjda - vi byter om på den gamla bänken vi lekstugan. Många är de Lindåsbarn som har lärt sig att åka skriskor där... kul att det gå att åka nu igen...

Huset i vinterskrud - vi eldar i kakelugnen och piffar till Zaccarias garderob för att sen fortsätta med hans rum - utdragssängen är nymålad och väntar bara på att få komma på plats. Hoppas att tiden känns mogen snart för att dra igång...
Kram på Er alla!
//Sanna