söndag 6 april 2008

Kalas, kalas, kalas...

... svägerska Anki fyllde 40 igår så vi uppvaktade i Simhallen som var hyrd för kvällen.
Tack för ett kanonmysigt kalas, ungarna, Jens och jag hade en skön kväll i bubblet och plurret.
Hoppas du blev glad för dina nya träningskläder!?

Som ni ser fyller hela släkten samtidigt och "sabbar" ;-) vår renoveringstakt!!
Zaccarias fyller 4 nästa helg så då blir det kalas igen!

I helgen har vi lagt i vattenslangen i golvvärmesystemet - och det gick smärtfritt! Jens har byggt en 45 graders vägg i hörnet vid duschen - tror det blir snyggt med kakel och blandere i hörnet!? Dessutom har han byggt in alla vatten- & värmeledningar som skall sitta i skåpet under tvättstället och primeat ( prajmat) golvet i badrummet. Flytspackla hann vi inte med så det får bli i veckan!

Jag har målat taket i gästtoan och "hjälpt" Jens att lista ut hur vedspisen i köket skall sitta och tillsammans har vi lagt upp murstenar som sedan skall muras dit.

Göte har snart panelat in hela hallen nere klart 15 m2, sedan är det bara trappen och hallen/allrummet uppe på 25 m2 kvar!! :-)
Måste köpa mer pärlspont så jag kan fortsätta måla!

Ha det gott alla!
Kramar från mej.

fredag 4 april 2008

Vilket härligt vårväder!

Solen skiner och fåglarna kvittrar - gud vad skönt, äntligen.

Man känner sig direkt lite piggare.
Veckan som har gått har varit hektisk på kvällarna...stämma med Lilla Hjärtat, Leaderinformation i Lindås Folkets Hus och Träff med Turistföretagen i Glasriket, på Nöjeshuset i Emmaboda. Har inte blivit mycket gjort på Lindwallska Gården men lite... Kul att det händer grejjer med Centrum Sydost - för det gör det!!
I tisdags kväll var vi lediga och kunde limma fast de aluminiumfodrade frigolitskivorna som slangen till det vattenburna golvvärmesystemet skall ligga i ( wow vilken lång mening ).
Gick riktigt bra, trots att limmet tog direkt och torkade fort. Hoppas att vi har fått skarvarna något sånär raka så att det blir lätt att klämma i slangen och flytspackla i helgen.

Så här fint blev det!!
Göte har spikat pärlspont på väggarna i hallen...Vilket betyder att jag måste fortsätta att kvistlacka och måla, kvistlacka, måla, kvistlacka och måla!!

-Måste du ta kort på mig nu! ;-) Till vänster syns pelargonerna som har övervintrat i källaren-blommar förfullt och är kanonfina!!

Just det, har faktiskt planterat den stora, fina Pionen från Eriksmåla i rabatten mot söder och rensat upp. Köpte lite perenner på torget i onsdags som ska planteras i helgen också - härligt!

Ha det gott i solen! Kramar Sanna