måndag 26 januari 2009

Nytt år - nya intentioner!?

Tycker ju själv att det är roligt om det händer något på bloggarna som jag läser. Skulle nog vilja att det gjorde det även här.
Bloggen är faktiskt väldigt värdefull för oss som renoverar - tänk vad fort man glömmer!!!
Mitt "nya" mål är att skriva minst en gång i månaden... ska väl inte vara så svårt ;-)
Oj, oj oj det har ju hänt lite sedan sist så jag vet inte riktigt var jag ska börja.
Salen är i princip klar ... golven är slipade och vi har fått fantastiskt fina fiskbensparketter i de tre stora rummen på NV.

I salen har vi satt upp nya tredelade taklister och takrosett, grundat och målat, taket är målat och nya tapeter är på plats.

Golvlisterna behöll vi eftersom de verkar vara original. Nya foder i "rätt" stil är uppsatta runt dörrar och fönster. Fönsterhyllorna har fått ytterligare 5 cm så att det går att ställa större blomkrukor och annat även under vinterhalvåret, då innanfönstren sitter i.

Takmålning i Salen pågår, som tur var räckte det med en gång!!!Självklart skall det vara vitt bakom den gamla kakelugnen!


Vi behöll den gamla listen men satte en decorlist ca 15 cm ovanför, och målade vitt emellan. Det blev riktigt bra!
Så här snyggt blev det i taket, med den nya takrosetten som vi köpte på Golv & Kakel i Emmaboda.

Förste tapetseraren har startat sin tapetsering vid kakelugnen och jobbar sig nu framåt. ( ser lite sammanbiten ut, eller? )

Just det, glömde att säga att väggarna målades vita innan tapetsering, så att det inte "lyser igenom" orange färg...dessutom blir det en jämnare yta.

Ja, då var Salen nästa klar. Men eftersom vi inte vet hur vi skall ha möblerat ännu har det inte kommit upp några tavlor eller så ännu.

Men så här såg det ut i Jul när granen stod på plats:Ja, så har vi gjort iordning i Rebeccas rum, väggarna har fått lagningar här och där, och sedan har vi tapetserat.

Vi har valt att behålla de gamla pappspända väggarna och de tapetserade dörrarna i rummet som tidigare var en kammare på ÖV. Vi tycker att det är lite kul att behålla det gamla även om det kanske inte blir en så snygg finish.

Taket har lagats, med papp, och målats. Foder och golvlister har vi behållt och målat med linoljefärg. Däremot har vi "dragit ner" taket lite genom att sätta en decorlist ca 10cm från taket, och målat vitt emellan. Det robusta skurgolvet ligger kvar och vi har valt att lägga en engelsk heltäckningsmatta i bomull på golvet.Här kommer lite bilder på renoveringen...det färdiga resultatet kommer en annan gång.

Lagningar ovanför tapetdörrarna ( som leder ut till "kattgarderoberna" )

Andretapetseraren förbereder ny våd till förstetapetseraren!

Några blåa våder på plats i hörnet vid det nymålade fönstret som ännu inte hunnit rengjorts!

Det har blvit ett tassbadkar i badrummet också... gjutjärnskaret fick vi av Berndt Karlsson i Rasslebygd när han skulle kasta ut sitt. Nu kommer det till användning igen! Jens har målat om och rengjort det till riktigt bra skick!
Före!Efter!

Och på plats i badrummet, och första badet! Dock ingen blandare på plats ännu...men duschslangen räckte fram till badkaret - ibland ska man ha tur!

Tack för den här gången och på återseende senast i februari!

Kram Sanna

Inga kommentarer: