måndag 16 augusti 2010

Snickarglädjen tillbaka!

Hej igen,
vill visa vår gavel som vi jobbar på nu. Vi skrapar bort all lös färg (och det är ganska mycket), sen följer en blandning av linolja och terpentin och därefter grundmålning av trärena ytor. Har vi tur så behöver vi bara måla två gånger efter det!! Vi har målat med Engvall o. Claessons Lasol Linoljefärg Vit.

Här har vi vindsfönstret som också ska få ett kryss-spröjs.
Det har troligen varit en hel del snickarglädje på huset från 1875 då det byggdes, men efterhand som modet har svängt och huset har fått "nya kläder" så har det mesta tagits bort. Men för ett villigt öga finns många spår efter "krusidullerna" kvar så nu ska det bli nya "krusiduller" på Lindwallska gården!
Under takfoten sitter en konsol/stödben kvar - sådana ska det bli fler av!
Här tillverkas det snickarglädje efter förlaga som satt kvar under takfoten på ett par ställen.
Å, här har de nya vindskivorna kommit halvvägs på plats!
Vi har bestämt oss för att göra en gavel helt färdig innan vi börjar med nästa... känns kul att snart få se resultatet av, i alla fall, en sida av huset ;-)
Nix - nu ska färgburken fram igen - måste få lite gjort trots vädret min sista lediga vecka!!

Ha det`
Sanna

1 kommentar:

David W sa...

Hej, hittar ingen email till dig, men håller på och gör research på linoljefärg till fasad. Undrar följdaktligen om bilden på den vita väggen med det runda fönstret, är förre eller efter. Det vill säga, visar den hur linoljefärgen ser ut på fasad?

Bilden ifråga:
http://1.bp.blogspot.com/_rJ_rpBmLJxc/TGjMS3cPIrI/AAAAAAAAAa8/9LiKmWytUek/s1600/P7050579.JPG