måndag 24 januari 2011

Mer lekstuga!

Hej igen! Här kommer lite fler bilder från den lille "lekerstuga" som det heter i Degerfors :-)
 Detta är entrén - med storstugan till vänster och köket till höger. Strykbräda från 40-tal och ministrykjärn i gjutjärn. Här har dockan Isa sina kläder och skor. Den lilla mammans skötryggsäck är full med bra-och-ha-saker!
 Vi har sparat orginalmålningarna under masoniten som vi har tapetserat på, men vi kunde inte med att täcka över detta... lekstugan är flyttad hit av oss. Förra sommaren fick vi besök av Marianne Stenbergs som fick se sin gamla lekstuga igen. Hon berättade att hennes  mor och far hyrde övervåningen på Lindwallska Gården som nygifta, så någonstans är det trots förflyttningen en cirkel som är sluten :-) Det är nämligen Mariannes far som har byggt stugan till henne och hennes syster.
 Här i hörnan har det stått en liten vedspis, men den var borttagen när vi "räddade" stugan ... om vi hittar en liten en till ett vettigt pris så kommer det kanske en ny på plats.
 I storstugan finns Isas säng ett matsalsbord, ett par korgstolar och en liten byrå.
Utanför står ett lagomt stort möblemang, handsnickrat och inköpt på leksaksaffären "Lekerstuga" i Degerfors. Kolla in sjöutsikten!

Hej svejs!
Sanna

1 kommentar:

Anonym sa...

heeej Sannna,
vad roligt att du bloggar igen, detta har vi väntat på!
Keep on blogging...
...kramar från Nettan.