onsdag 11 januari 2012

Mitt Kroatien!

Ni som känner mig VET att jag älskar Kroatien. Nu när snålblåsten viner och det töar och snöar, om vart annat så vill jag bjuda på lite bilder från Zadar. Jag lääängtar till nästa gång jag kommer dit!
Ha det bra ikväll! Sanna ;-)måndag 9 januari 2012

Stora salen!


Hej igen!
Idag blir det lite bilder från salen. Funderade länge på om vi skulle ha soffan här eller inte. Efter påtryckningar från min käre man, som är traditionell i sina tankar om hus & hem, så har vi satt in vårt ekmöblemang från Emmaboda möbelfabrik, anno 1939 - köpt på Kvarnens Antik, som det mesta i det här huset ;-). Kolla in den upstoppade storskarven som jag fick i 40-årspresent!!
Än har vi jul på Lindwallska gården, än är det inte tjugondedag knut ... men snart åker granen ut!
Avslutar med en bild från köket... med salen och "vita rummet" i bakgrunden.
Ha en bra dag! Kramizar Sanna


 

Öppet och härligt!

Hej igen!
Igår plockade vi ner byggnadsställningen på östra sidan - skönt med ännu en gavel klar ( nästan - fönstren på nedre plan skall också målas).
Kändes som om våren redan var här när jag planterade alla vita hyacintlökar utan problem igår, nu hoppas vi bara att de tar sig så att vi får njuta av dem fler gånger.
Men nu tänkte jag visa lite bilder från nästa rum...
Från biblioteket kommer man in till det vi kallar för "vita rummet"...där lilla mamman brukar sitta och läsa i den stora öronlappsfåtöljen. Brickbord och hylla inköpt i antikaffären, liksom tavlorna. Soffbordet är köpt på rea i en av Örebros stora möbelhus för exakt 20 år sedan!!!  ;-) Lampan kommer från nedlagd affär i Buemåla. Tavlan är inropad på auktion och Jens kallar den för "Varje mans dröm" ...
Min dröm var att få ett stort, gammalt hus som jag kunde inreda - åh tänk den drömmen blev sann!!!
Jag är så tacksam för det. Känns såå härligt att biblioteket är klart, det blir genast så öppet och luftigt när man kan strosa mellan rummen...
Ha en bra dag! //Sanna

 
söndag 8 januari 2012

Biblioteket klart!God fortsättning!!

Här kommer lite bilder från biblioteket, som blev klart strax innan jul. Nu letar jag bara efter ett par härliga fåtöljer att ställa ihop med rökbordet framför öppna spisen, ett par snygga lampskärmar till mina Laura Ashley-lampor på Pianot. Härligt att ha något att spana efter. Ha en fortsatt skön söndagseftermiddag ;-)
Kram Sanna