torsdag 3 januari 2008

Detta har hänt!

Vi fick tillslut lägga händerna på Lindwallska Gården, Jens ( min man) och jag.
Den 4 april 2007 skrev vi på, och gården var vår. Vi började med att gräva in ny el fram till huset, för att sedan fortsätta med rivning av 50-talsrenoveringen inomhus. Sommaren ägnades åt att laga upp det icke alltför regntåliga taket, ( den 5 april kom ett skyfall som gjorde "gästrummet " till en grund inomhuspool! ) och belägga det med vackert enkupigt taktegel från Vittinge.






Svärfar Göte och Bengan Hörling var en ovärdelig hjälp!!



TACK!


Sedan följde återigen grävning, då vi lät dra in fjärrvärme och nya vattenledningar till huset. Därefter har vi rivit och rivit... bort med all plast och tillhörande fuktskador... för att sedan så sakterliga börja bygga!
Jens har byggt ett nytt bjälklag på vinden och klätt "kattgarderoberna" med pärlspont.




Där har vi isolerat med miljövänliga alternativet Warmcel lösull från http://www.isoleramera.se/. Det gick jättesmidigt på bara några timmar, att isolera snedtaken garderoberna och vinden på ca 100m2!! Sedan var det dags att lägga golv på vinden, ( så att vi får lite förvaringsutrymmen ) - allt tar sin lilla tid när man är sin egen hantverkare, men nu är 3/4 lagt och vi koncentrerar oss istället på rördragning och eldragning - där vi får ta hjälp av Elektriker och Rörmockare. I skrivandets stund är i stort sett alla rördragningar gjorda, ( både avlopp o vatten samt vattenvärmesystemet )

nu väntar bara provtryckning av värmesystemet, så att vi kan sätta på lite värme i elementen! Elen går än så länge på provisorium ( byggel )och kommer nog att så göra ett tag till. Jens och Göte håller på att gipsa väggarna i köket och gästrummet,



och reglar upp golvet på gästtoaletten nere. ( Sanna! har byggt ett "undergolv"och rivit det gamla 50-talsgolvet, så att vi kan isolera emellan ).
Sådär - det är nog det som har hänt hittils - ska bli kul att blogga om det som händer lite oftare, och även lägga in lite bilder!!

Javisst-ja! Glömde ju att jag har restaurerat och målat ( med linoljefärg ) alla källarfönster i sommar!



På återhörande...Kram Sanna

Inga kommentarer: