söndag 20 januari 2008

Värmen på i Lindwallska gården!!

Äntligen var det dags att låta varmvatten flöda i de gamla elementen igen, och det gick riktigt bra! Vi var där i går kväll och kollade om och var det fanns några läckor...och visst fanns det lite små läckor här och där, men vi åtgärdade de flesta och de som blev kvar satte vi en spann (hink för er värmlänningar :-) under. Idag skall resterande läckor åtgärdas, och all panel till kökets bröstning skall strykas en gång till med Shellack/Kvistlack på kvistarna. Några panelbitar skall få sin andra strykning med linoljefärg. Göte har en vägg kvar att lusa och gipsa i matsalen, och det ger han sig säkert på idag.

Efter att ha blivit övertalad av hela klanen, så är det inte omöjligt att "gubbarna" sätter in en provisorisk toalett i gästtoan också. (Någon kan ju bli i plötsligt behov av en toalett!) Gillar varken delen där man ordnar med provisorium, (som lätt blir till fast inredning) eller delen där karlar, barn och ett och annat fruntimmer, ska skvätta piss på omålade väggar och otäckta golvskivor!! Men vad gör man inte för att allas behov skall bli tillfredställda...det kanske är jag som är lite "laupig*"!?

Nu ska det bli kul att åka till "Huset" och kolla vilken temperatur vi har fått upp, hoppas att det är varmt...för det är ju inte så kallt ute.

Ha det gott i vårvärmen!
Kram, kram Sanna

* Laupig=löjlig, fjantig, känslig och allmänt dum!

3 kommentarer:

Zarah sa...

HejHej Hallå!

Va bra att ni fått värme nu. Skönt för arbetarna och oss som kommer på besök ibland.

Skulle bara kolla om det funkade att skriva in.

Jobba på!

Hälsningar från Fiddekulla

Anonym sa...

OSB-skivor i ett gammalt kulturhus???!!! skäms på Er.. ;)
Det tillhör väl nya Hem1-hus...
Toppen att ni lagt upp en blogg, så vi kustbor kan följa ert arbete, utan att köra den dryga vägen till Lindwallska gården ;)

Ha nu en trevlig kväll o jobba på, hörs snart igen...

kramisar från
Kusin Anna K och tillbehöret Anders H

Ps, är rikthyvlen ff tillsalu? ds.

Anonym sa...

Hej Sanna o Jens!
Nu kommer vi att följa ert stora projekt med renovering av Lindwallska Gården, här på bloggen. Givetvis dyker vi upp
och kolla det hela. Kaffekorg ta vi med oss!

Monica o Bosse i Ljungbyholm