måndag 7 januari 2008

Städa, lusa och gipsa

Göte och Jens sätter sista gipsskivan i taket på Gästrummet. Ser ni den hemsnickrade "käringen" som de har till sin hjälp!

Hej igen! Hu vad tiden går... helgen har vi ägnat åt att städa, plocka undan och dammsuga. Göte och Jens har ordnat det sista med värmesystemet och idag, måndag, även kopplat in vatten i källaren så att vi kan spola ur värmesystemet innan sista provtrycket före värmen kopplas på.

Bengan har gått över stora delar av huset med "grovis" så det är fint som snus nu!




Jens och jag satte gips i vårt sovrum uppe, men gipset ( och dagen ) tog slut, så ungefär hälften är kvar.

Jens är i skrivandets stund hos Jörgen & Ola på Emmaboda Byggnadsvaror och inhandlar mer material...gips, skruv, limträ ( till det platsbygda köket ) skulle det visst va - vi får väl se vad han kommer hem med ;-)

Vi är inne i ett skede med många beslut...hur ska köket se ut? hur får man till vattenburen golvvärme i badrummet på bästa ( läs billigaste och lägsta möjliga höjd ) sätt? var får man tag på en toalett med vägghängd cistern, som inte kostar 11000:- , hur får vi tag i en vedspis från senare delen av 1800-talet? som ser ut ungefär så här; Ja, ja det löser sig nog... hör gärna av er med tips!
Tack för idag!
Sanna

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej på er!
Trevlig sida. Har ni kollat toa-priserna på "Sigro" i Hovmantorp?
Annars vet jag att "Rinkaby rör" har billigare sådana.
mvh
/Anders Jonasson

Anonym sa...

Hejsan!!
Kul idé med en blogg!
Här kommer jag kolla läget igen intressant...
med vänliga hälsningar
Susanne Blomqvist